Hallo, ik ben Willemijn van der Heijden, geboren in 1971 en moeder van twee kinderen.
Sinds juni 2012 ben ik afgestudeerd als muziektherapeut aan de Hogeschool Utrecht te Amersfoort. Sinds januari 2013 bestaat mijn praktijk Samenspel.
Naast deze praktijk ben ik werkzaam als groepsleerkracht in het Speciaal onderwijs.

 

Ervaring.

Naast mijn praktijk ben ik 2 dagen werkzaam in het Speciaal onderwijs als leerkracht. Door de ervaring die ik heb opgedaan in het (montessori –en speciaal) onderwijs kan ik uw kind een veilige en vertrouwde omgeving bieden. Adaptief (kind volgend) en oplossingsgericht werken zijn de methodes die ik gebruik . Ook gebruik ik NMG (Nederlands met ondersteuning van gebaren) voor kinderen/jongeren met een auditieve –en of taalproblemen. Naast de NMG ben ik ook gespecialiseerd in het werken met kinderen met autisme. Ik werk volgens de 7 dimensies van de methode ABA, muziek is een non-verbaal middel waar uw kind leert communiceren en contact maken. Uw kind zal een enthousiaste, gedreven en rustige therapeut treffen in de praktijk van Samenspel!

Muziekproject met Steunpunt Vluchtelingen De Bilt ‘De Gele Ballon’
– om jonge vluchtelingen goed te laten landen in Nederland –
>> Lees meer


Resultaten/onderzoek muziektherapie.

Uit onderzoek blijkt dat muziektherapie verschillende positieve effecten heeft op het sociale gedrag en de communicatie van kinderen met autisme/adhd: denk hierbij aan het leggen en onderhouden van contacten, samenwerken, omgaan met veranderingen, concentratie en interactie verbeteren, en beter inzicht krijgen in de eigen gevoelens en die van anderen.

Onderzoek muziektherapie in Nederland